De leukste of mooiste trouwlocaties in Amsterdam

Neem eens een kijkje in de wereld die trouw- of bruiloft locatie heet

Ik kan natuurlijk elk deel van Nederland nemen om trouwlocaties te benoemen en wie weet ga ik dat in de nabije toekomst ook wel doen, maar Amsterdam is natuurlijk de hoofdstad van Nederland en ook mijn geboorteplaats en de plaats waar ik mijn jeugd en een groot deel van mijn leven heb doorgebracht. Amsterdam is en blijft uniek (sorry) en heeft ook zo enorm veel locaties waar je jouw bruiloft op een mooie manier kan vieren dat ik een kleine selectie heb gemaakt van "Amsterdam's finest".

Stadsherstel Amsterdam De Duif

Bij de belangrijkste dag van uw leven hoort een prachtige locatie.

De Duif in Amsterdam is een prestigieuze toplocatie aan de gracht en biedt een prachtige entourage voor o.a. trouwfeesten, trouwdiners, recepties en ceremonies.
In het centrum van Amsterdam, aan de Prinsengracht, staat het sfeervolle in neoclassicistische stijl gebouwde rijksmonument kerkgebouw “De Duif” uit 1857. In 1999-2002 is deze voormalige rooms katholieke kerk gerestaureerd met behoud van alle authentieke details en tevens voorzien van diverse faciliteiten, zoals een uitstekend verwarmingssysteem, sanitair en catering voorzieningen.
Catering
Het is ook mogelijk om een eigen cateraar voor te dragen.


De Rode Hoed

De Rode Hoed is een officiële trouwlocatie in hartje Amsterdam. U kunt op deze romantische plek elkaar het ja-woord geven (zowel ambtelijk als kerkelijk) maar ook uw vrienden en familie ontvangen voor een receptie, een feestelijke borrel en een heerlijk diner. 

Al zesentwintig jaar wordt er in de Rode Hoed getrouwd, gefeest en gedineerd. Onze evenementenmakers denken graag mee over de invulling van uw huwelijk in de Rode Hoed. Bloemen aan het balkon, een champagnebuffet, verlichte dansvloer, band of dj? De Rode Hoed stelt zijn ervaring en uiteenlopende netwerk graag tot uw beschikking. Zowel voor de huwelijksceremonie, de receptie, het diner en feest of een combinatie hiervan is de Rode Hoed een speciale locatie.

De Rode Hoed bestaat uit drie monumentale grachtenpanden en een voormalige schuilkerk, die is uitgerust met een fraai kerkorgel, een zuilengalerij over de begane grond en twee balkons. De voormalige remonstrantse schuilkerk stamt uit de 17e eeuw. Bij 50 of 450 gasten blijft de zaal sfeervol en mede door de houten gewelven is de akoestiek uitmuntend. Met de unieke ligging, bijzondere ambiance, capaciteit en in combinatie met andere zalen is de Rode Hoed ideaal voor een onvergetelijk huwelijk in Amsterdam.


Westerliefde Amsterdam

 De locatie om te trouwen.
De WesterLiefde is een locatie gelegen op het groene terrein van de WestergasFabriek. Hiervandaan werd in de vervlogen tijden de stad voorzien van energie. En opnieuw spettert de energie er vanaf:  WesterLiefde is nu een erkende trouwlocatie in Amsterdam en inmiddels een expert op het gebied van het ja-woord.  Het intieme gebouw is stijlvol gerenoveerd, waarbij het industriële karakter zorgvuldig bewaard is gebleven.  

De locatie bestaat uit één ruimte, welke intern verbonden zit aan het naastgelegen WestergasTerras en de bekende WesterUnie. Ondanks dat de locaties allen aan elkaar gelinkt zijn, heeft de WesterLiefde wel een eigen entree, garderobe- en toiletfaciliteiten en is daarmee geheel exclusief voor jullie bruiloft te huren. De WesterLiefde is een hoge ruimte met kapelachtige ramen, een houten vloer, een pracht van een bar, een professionele licht- & geluidsinstallatie en stijlvol bijpassend meubilair. Dit maakt  dat alle basis ingrediënten aanwezig zijn om jullie huwelijk tot een onvergetelijke dag te maken. 


Dit natuurlijk maar een heel kleine selectie van bruiloft locaties in onze hoofdstad Amsterdam. Ik omschrijf deze omdat ik ze ken en ik een positief gevoel heb hierbij. Dit wil natuurlijk niet zeggen dat dit niet het geval kan zijn bij andere locaties.
Wil je een uitgebreid aanbod van trouwlocaties in Amsterdam of daarbuiten, kijk dan eens op de onderstaande websites:
www.dnls.nl
www.toptrouwlocaties.nl
Haddock Amsterdam
Buiksloterkerk

Stadherstel Amsterdam

 

Natuurlijk loont het ook om in google en zoekopdracht "Trouwlocaties" of "Bruiloftlocaties" Amsterdam (of welke andere Nederlandse stad dan ook) te plaatsen.

Ik wens jullie veel plezier met het uitzoeken van jullie droomplek!

Reactie schrijven

Commentaren: 0