Low budget trouwfotografie - weet waar u aan begint!

Uw herinneringen worden maar eenmaal vastgelegd.

Uw herinneringen worden maar eenmaal vastgelegd.
Uw trouwfotograaf

Als trouwfotograaf ben ik altijd nieuwsgierig naar wat anderen zoeken in een fotograaf.
Ik ben dan ook redelijk actief op Facebook en lid van enkele bruiloftsgroepen.

Wat mij steeds meer opvalt dat op elke vraag voor een fotograaf er wel tientallen en misschien honderden mensen reageren met een website van hun (trouw) fotografie en met name met ongelooflijk lage prijzen.

Ik ben mij bewust hoelang een trouwdag duurt en wat er allemaal vastgelegd moet worden. Ik heb immers een opleiding gedaan als (trouw)fotograaf en weet wat de mensen moeten betalen voor een goede, en degelijke fotograaf.

Prijzen vanaf € 150 gaan over en weer, en ook ik ben natuurlijk altijd op zoek naar werk, maar voel er absoluut niets voor om de competitie te drijven met mensen die voor dit soort bedragen zichzelf aanbieden. Ik kan daar gewoonweg niet tegenop!

Waarom denk je dat de prijzen van een fotograaf zo hoog zijn?
De dag zelf kan van 's morgens vroeg tot 's avonds vrij laat duren. je rijdt naar de bruid, bruidegom toe, je gaat naar de fotoshoot en na afloop ben je bij de plechtigheid, het eten, de eerste dans en natuurlijk niet te vergeten, het feest.  Op een vrij rustige dag werk je gemiddeld  12 uur op een dag. 

Stel je hebt 12 uur gewerkt, je hebt vele foto's gemaakt...Kun je die dan een op een overhandigen aan het bruidspaar?

Nee, dat kan niet!
Je bent nadien nog uren/dagen bezig om de juiste foto's te selecteren, te bewerken en vervolgens te  overhandigen aan het bruidspaar. Na de overhandiging maak je wellicht ook nog een trouwalbum en kun je de netto uren optellen naar ongeveer een week aaneengesloten werken.

Bent u er nog?
Als u dit nog verder aan het lezen bent kunt u zich waarschijnlijk voorstellen dat een week 7 x 24 uur: 168 uur gedeeld door € 150. u bent werkelijk spekkoper, u betaalt ongeveer 89 cent per uur..

Gelooft u nog steeds dat u een professionele fotograaf heeft ingehuurd?

Ik zeg overigens niet dat uw fotograaf niet kan fotograferen. De geheugenkaartjes zijn immers zo groot dat men er op los kan schieten, zelfs op de automatische stand, en dan zijn er natuurlijk altijd wel foto's te vinden die goed zijn.

Maar...Heeft u de foto's van de voor u belangrijke momenten, zijn uw feestfoto's netjes ingeflitst?
Als uw bruiloft al is geweest zou ik u willen vragen nog eens goed naar uw foto's te kijken.
Mocht u nog gaan trouwen, hou mijn verhaal in gedachten. U bent natuurlijk vrij om iedereen te kiezen die u wil kiezen, maar neem ook de risico's in acht. Als u daarmee kunt leven, dan is het natuurlijk een koopje, een fotograaf van € 150!

Ik wens u een mooie dag toe! 

 

0 Berichten

Maak altijd duidelijke afspraken met het bruidspaar!

Wanneer je geen duidelijk afspraken maakt dan kun je aan beide kanten van het geheel een heel onaangename situatie creëren.
Duidelijke afspraken met met bruidspaar voorkomt frustratie

Door schade en schande wijs geworden wil ik graag mijn ervaring delen met hen die misschien ook nog wel eens denken dat ze duidelijke afspraken met het bruidspaar te hebben gemaakt.


Opdracht trouwen

Het was een simpele opdracht, een reportage van het bruidspaar gedurende de dag. Er werd mij gevraagd, ondanks dat daarover niets was afgesproken, of ik bij de bruid thuis nog een paar foto's wilde maken als de bruidegom aankwam. Van extra geld daarvoor wilde ik niets weten, het was maar een kleine omweg. Zo gezegd, zo gedaan en ik haastte mij daarna snel naar de trouwlocatie om de aankomst ook op de gevoelige plaat te leggen. 
Bij aankomst bleek dat ik een wondje aan mijn vinger had en er per ongeluk, bij hen thuis, bloed op zowel de kleding van de bruidegom als de bruid had achtergelaten (hoeveel is mij niet duidelijk) maar dat ze het gelukkig wel hadden weten te verwijderen. Ik vond dit (zacht uitgedrukt) echt verschrikkelijk. Ik wist niet dat ik een wond had en hoe dit is gebeurd, maar dat is ook niet ter zake doende.

 

Na afloop zouden alle gasten met het bruidspaar gaan eten en ik naar huis maar het leek mij handiger om mee te gaan naar het eten maar ben nog wel even snel naar huis gegaan om mijn hond uit te laten en was binnen 5 minuten na aankomst bruidspaar bij eetgelegenheid alweer present. 

 

Ik werd aan een aparte tafel gezet naast de gasten en heb, als dank voor de flexibiliteit van het mee-eten dan ook aardig wat foto's geschoten van de gasten tijdens het diner. 
Aansluitend zou er een Antilliaanse drumband komen die het paar naar het strand zou begeleiden. De band kwam maar de regen ook, het kwam met bakken uit de lucht.  Nu heb ik een kofferbak vol met paraplu's die ik meestal gebruik bij de fotoshoots in de vorm van een hart, maar ook nog wat gewone. Aangezien de band absoluut niet in de regen wilden spelen (vanwege hun instrumenten) boden mijn paraplu's de oplossing. 

Onder begeleiding van het drummen liep het bruidspaar naar de strandgelegenheid waar de gasten hen stonden op te wachten. Het was een leuke avond, veel uitgelaten gasten, sketches, optredens en voordrachten. Ik heb behoorlijk wat foto's geschoten van het geheel.


Bewerking

Na deze dag is het natuurlijk aan de fotograaf om een mooie selectie te maken van dat wat er gefotografeerd is en daarna gaat (althans bij mij) iedere foto nog door de bewerking heen voor de finishing touch. Dat dit niet binnen een dag of twee kan is duidelijk, ik besteed zorg aan de foto's omdat deze belangrijk zijn voor het bruidspaar. Na ongeveer een kleine week krijg ik een mail van de bruid om te vragen wanneer ik de foto's zou aanleveren. Ik heb haar een excuus gestuurd dat ik niet duidelijk was geweest maar aan het einde van de week er op zouden ze zeker klaar zijn.


Verwijt

Blijkbaar had de bruid mijn mail nimmer ontvangen want nog enkele dagen later kreeg ik een mail waar de honden letterlijk geen brood van lusten. Er werden verwijten gemaakt dat ik niet had gereageerd op de mail van de bruid, bloed had gestrooid op hun kleding en ze mij immers ook nog de tijd hadden gegeven om mijn hond uit te laten. Dat het zolang duurde (een fotograaf weet hoeveel tijd foto's in beslag nemen en dan ben ik waarschijnlijk nog behoorlijk snel), ze hadden immers geen trouwfoto's laten maken maar alleen een overzicht van de dag of was het omdat ze een goedkoop pakket hadden afgenomen?

 

Ik begreep niet waar dit vandaan kwam? Ik had de bruid toch een antwoord gestuurd?
Ik heb uitgelegd dat ik aan alle foto's zorg besteed ongeacht wat men er voor betaalt, dat ik zelfs extra dingen heb gedaan en dat ik niet expres bloed heb rondgestrooid. 

 

Lering
Om een lang verhaal kort te maken (dat kan bijna niet mee) ik heb de foto's keuring gestuurd in een online foto album en op USB. Ik heb nimmer  van hen gehoord, geen reactie op mijn verhaal dat ik mij van geen kwaad bewust was als op de foto's. 
Ik vind dit jammer en kan eerlijk zeggen dat het mij best heeft gekwetst maar heb er ook uit geleerd dat ik in ieder geval een volgende keer duidelijk moet zijn. Ik kreeg bij deze mensen niet eens een kans om in gesprek te gaan.

 

Reden dat ik dit opschrijf?
Als waarschuwing en ik  ben eigenlijk ook heel benieuwd of er meer trouwfotografen zijn die iets soortgelijks hebben meegemaakt en het misschien willen delen?

 

 

 

0 Berichten

Uw trouwfotograaf op Wedding beach event 2017 Castricum

Trouwen in Nederland, Het strand
Ideale plek om te trouwen in Nederland: Het strand!

Wederom is er een Wedding Beach Event op het strand van Castricum (Noord Holland) voor jullie (aankomende) bruidsparen!

Op deze dag kun je kennis maken met allerlei mensen en bedrijven die uw dag onvergetelijk kunnen maken.

Van bloemen, uitnodigingen, trouwjurken, trouwpakken tot video- en fotografen.

Het is niet gemakkelijk om een grote dag te plannen, waar begin je en bij wie moet je zijn?

En natuurlijk...Welke locatie?

Het strand is natuurlijk een droomlocatie. Trouwen op het strand met het geluid van de zee op de achtergrond en het zand tussen je tenen.

De Deining in Castricum heeft het allemaal...Een mooi prieel, een prachtige achtergrond en een locatie waar je heerlijk kunt eten.

Vergeet dan niet om deze dag mee te nemen in je overweging en kom kijken op:

zondag 24 september 2017 van 11.00 tot 17.00 uur georganiseerd door Strandpaviljoen Deining en Organisatiebureau Njoy & Party

 

Ps: Uw trouwfotograaf staat er ook!

Meer weten over deze bijzondere dag?
www.njoyparty.nl
www.deining.nl

Het leven van een huwelijks fotograaf gaat over rozen

Ik wil graag met jullie delen dat het beroep van trouwfotograaf zo'n beetje het leukste is dat ik kan bedenken.
Ik kan wel zeggen dat het leven van trouwfotograaf ingevuld wordt door het leukste beroep dat je kunt bedenken, het gaat echt over rozen. Je hebt ze voor je  camera, in de boeketten en overal waar je rondkijkt: Gelukkige bruidsparen.

Al deze mensen stappen samen in een nieuwe toekomst. Een toekomst die begint met de grote dag, aansluitend vaak een huwelijksreis, een nieuw begin van een nieuwe fase in je leven en dat wordt soms ook bekroond met een prachtige baby.
Okay, ik ben daar natuurlijk niet bij maar hoor regelmatig nog van mijn paren en geniet mee van de verhalen uit hun toekomst.
De dag zelf is al heel bijzonder. Men heeft er over het algemeen veel aandacht aan besteed en al het harde werken (want dat is het toch een beetje voor het paar) komt op hun trouwdag samen. 
Ik geniet natuurlijk mee en voel mij zeer vereerd dat ik hun speciale dag mag vastleggen voor de eeuwigheid.
Ik voel mij op dat moment de leukste en beste fotograaf (dit is dan gevoelsmatig want het is altijd aan u om te beoordelen).

Het leuke van dit werk (zo voelt het niet) is dat ik mee beleef en op plekken kom waar ik vaak niet eerder ben geweest. Trouwlocaties, activiteiten zoals met een boot varen over de Vecht of in restaurants waar ik graag nog eens terugkom.
Kortom (ik moet het even delen): I just love my job!

Uw trouwfotograaf op het strand in Castricum

Trouwlocatie op het strand van Castricum, De Deining
Trouwlocatie op het strand van Castricum, De Deining

Trouwlocatie de Deining in Castricum

 

U heeft plannen om te trouwen in 2017 of in 2018 (later kan natuurlijk ook) en hebt nog geen trouwlocatie op het oog?
Denk daarbij ook een aan trouwen op het strand van Castricum. Deze locatie is een lust voor het oog en combineert het strand met een prachtige terras waarbij u ook een lopend buffet kan hebben.
Ik als fotograaf wordt altijd blij als ik op het strand een reportage doe van de prachtige bruidsparen tegen een prachtige achtergrond.
Ik heb goede ervaringen met de Deining. Goed verzorgd en hartelijk personeel.
Ze hebben een prachtig trouwaltaar midden op het strand waar de trouwambtenaar u in het huwelijk laat treden. 
Kortom een aanrader!

Meer informatie:
 

Locatie

Deining aan zee

Bezoekadres:
Zeeweg 45 (tweede paviljoen rechts)
1901 NZ Castricum aan Zee

0251 67 41 01
Bij geen gehoor:
06 53 69 44 40
info@deiningcastricum.nl

0 Berichten