Low budget trouwfotografie - weet waar u aan begint!

Uw herinneringen worden maar eenmaal vastgelegd.

Uw herinneringen worden maar eenmaal vastgelegd.
Uw trouwfotograaf

Als trouwfotograaf ben ik altijd nieuwsgierig naar wat anderen zoeken in een fotograaf.
Ik ben dan ook redelijk actief op Facebook en lid van enkele bruiloftsgroepen.

Wat mij steeds meer opvalt dat op elke vraag voor een fotograaf er wel tientallen en misschien honderden mensen reageren met een website van hun (trouw) fotografie en met name met ongelooflijk lage prijzen.

Ik ben mij bewust hoelang een trouwdag duurt en wat er allemaal vastgelegd moet worden. Ik heb immers een opleiding gedaan als (trouw)fotograaf en weet wat de mensen moeten betalen voor een goede, en degelijke fotograaf.

Prijzen vanaf € 150 gaan over en weer, en ook ik ben natuurlijk altijd op zoek naar werk, maar voel er absoluut niets voor om de competitie te drijven met mensen die voor dit soort bedragen zichzelf aanbieden. Ik kan daar gewoonweg niet tegenop!

Waarom denk je dat de prijzen van een fotograaf zo hoog zijn?
De dag zelf kan van 's morgens vroeg tot 's avonds vrij laat duren. je rijdt naar de bruid, bruidegom toe, je gaat naar de fotoshoot en na afloop ben je bij de plechtigheid, het eten, de eerste dans en natuurlijk niet te vergeten, het feest.  Op een vrij rustige dag werk je gemiddeld  12 uur op een dag. 

Stel je hebt 12 uur gewerkt, je hebt vele foto's gemaakt...Kun je die dan een op een overhandigen aan het bruidspaar?

Nee, dat kan niet!
Je bent nadien nog uren/dagen bezig om de juiste foto's te selecteren, te bewerken en vervolgens te  overhandigen aan het bruidspaar. Na de overhandiging maak je wellicht ook nog een trouwalbum en kun je de netto uren optellen naar ongeveer een week aaneengesloten werken.

Bent u er nog?
Als u dit nog verder aan het lezen bent kunt u zich waarschijnlijk voorstellen dat een week 7 x 24 uur: 168 uur gedeeld door € 150. u bent werkelijk spekkoper, u betaalt ongeveer 89 cent per uur..

Gelooft u nog steeds dat u een professionele fotograaf heeft ingehuurd?

Ik zeg overigens niet dat uw fotograaf niet kan fotograferen. De geheugenkaartjes zijn immers zo groot dat men er op los kan schieten, zelfs op de automatische stand, en dan zijn er natuurlijk altijd wel foto's te vinden die goed zijn.

Maar...Heeft u de foto's van de voor u belangrijke momenten, zijn uw feestfoto's netjes ingeflitst?
Als uw bruiloft al is geweest zou ik u willen vragen nog eens goed naar uw foto's te kijken.
Mocht u nog gaan trouwen, hou mijn verhaal in gedachten. U bent natuurlijk vrij om iedereen te kiezen die u wil kiezen, maar neem ook de risico's in acht. Als u daarmee kunt leven, dan is het natuurlijk een koopje, een fotograaf van € 150!

Ik wens u een mooie dag toe! 

 

Reactie schrijven

Commentaren: 0